Важна задача беше да не допуснем епидемия. Това каза в ефира

...
Важна задача беше да не допуснем епидемия. Това каза в ефира
Коментари Харесай

Кметът на община Карлово: Успяхме да разпределим даренията

Важна задача беше да не допуснем зараза. Това каза в ефира на обзорното предаване  " Това е България " по Радио " Фокус "  д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово.

Той изясни, че водата е донесла със себе си доста прахуляк, наноси и подпочвени води, които не е било ясно дали няма да бъдат рискови за хората.

Кметът на община Карлово изясни още, че другите най-важни задания при възобновяване на засегнатите обитаеми места са били да създадат селищата проходими, да възстановят електрозахранването, хората да имат вода и да не позволен продоволствена рецесия.

" Успяхме да разпределим даренията на положителни българи от цялата страна ", акцентира кметът.

" Сега организираме процедури по Закона за публичните поръчки, с цел да може да възстановим развалените мостови уреди, да възстановим с нова настилка улиците, които са изумени в обитаемоте места и общинските пътища. Не сме преставали да работим ", обясни той като добави, че през зимата не могат да разградят огромно строителство, само че то ще продължи през цялата 2023г., в случай че имат съответно финансиране от държавните институции.

" Преди нова година ние получихме финансиране в размер на 9 900 000лв, което е за възобновяване на 3 улици в Богдан, една в Каравелово, една в Слатина и за две мостови уреди " съобщи той.

" Ние чакаме през януари и март ново финансиране, с цел да може да стартираме да възвръщаме по-интензивно, става въпрос за над 70 000 000 лева ", разгласи кметът.

В умозаключение той обясни, че при съответно финансиране от страната, ще се работи крепко, с цел да може в границите на 1 година да могат обитаемоте места да бъдат възобновени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР